Documentarul "Nadia Comăneci, gimnasta şi dictatorul", premiu special la Barcelona

Postat la 22 mai 2017 183 afişări

Documentarul "Nadia Comăneci, gimnasta şi dictatorul" a primit premiul special al juriului la Festivalul de Film Sportiv de la Barcelona din această lună, informează EFE şi La Vanguardia.

Documentarul "Nadia Comăneci, gimnasta şi dictatorul", premiu special la Barcelona

Scurtmetrajul italian ''Penalty'', în regia lui Aldo Iuliano, a fost câştigătorul celei de-a opta ediţii a festivalului internaţional de filme de sport BCN Sports Film, în care documentarul despre Nadia Comăneci a fost recompensat cu premiul special al juriului, conform Agerpres.

Pelicula realizată în Marea Britanie ''We're Superhumans'' a primit menţiunea specială a juriului, co-producţia hispanomexicană ''Gigantes descalzos'' a luat premiul pentru cea mai bună producţie catalană, iar ''Chemins de glace'' din Canada a fost onorată cu distincţia pentru cel mai bun film de sport extrem. Pelicula franco-poloneză ''Boniek and Platini'' a primit premiul pentru cel mai bun film de lung metraj, iar documentarul anglo-american ''Steve McQueen: The man & Le Mans'' şi filmul de animaţie francez ''Preston'' au completat lista câştigătorilor competiţiei.

Ediţia a opta a festivalului a fost una specială, în cadrul acesteia fiind aniversaţi douăzeci şi cinci de ani de la Jocurile Olimpice de vară din 1992.

La competiţia de film au fost înscrise iniţial peste 400 de filme din 40 de ţări. Dintre acestea 80 au intrat în concurs, o cifră care i-a făcut pe organizatori să se declare ''foarte mândri''. ''A fost o ediţie cu un program excepţional datorită calităţii filmelor din competiţie. Suntem foarte mândri pentru că nivelul a fost unul de mare rafinament'', a declarat pentru EFE directorul BCN Sport, Agusti Argelich, scrie realitatea.net

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.