Doar in România Un elev a promovat BAC-ul după ce a contestat nota 3,70 la ISTORIE şi a primit 10

Postat la 07 septembrie 2017 1399 afişări

Un absolvent de liceu din Iaşi a promovat examenul de bacalaureat după ce a contestat nota primită la istorie - 3,70. În urma reevaluării lucrării sale, nota finală a fost 10, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Doar in România Un elev a promovat BAC-ul după ce a contestat nota 3,70 la ISTORIE şi a primit 10

În judeţul Iaşi, 26 de candidaţi au promovat examenul de bacalaureat, sesiunea de toamnă, în urma contestaţiilor.

Dan Marian Cornea a picat iniţial examenul de bacalaureat, după ce la proba de istorie a luat nota 3,70. Tânărul a depus contestaţie, iar în urma reevaluării tezei sale, nota finală a fost 10.

”Am dat bacalaureatul şi ca orice elev aşteptam notele şi mă aşteptam la note foarte mari, peste 9, chiar 9.50 la majoritatea, şi la istorie şi la română. Doar că am avut o surpriză foarte mare. Am luat nota pe care o aşteptam la română, am avut 9 şi 10 prima oară, doar că la istorie am fost total surprins cu un 3,70”, a declarat Dan Marian Cornea, absolvent al Colegiului Naţional de Artă ”Octav Băncilă” Iaşi.

În urma discuţiilor cu părinţii săi şi cu profesorul de istorie, Dan a depus contestaţie.

”Era inadmisibil să iau 3,70 când tot anul am luat de la 9,50 în sus. Şi apoi am primit rezultatele, din nou surpriză, de la 3.70 la 10. (...) Eu cred că a fost vorba de neatenţie sau poate nu au citit, dar totuşi am scris opt pagini, adică doamna profesoară mi-a spus că la 3,70 ar fi trebuit să scriu o pagină. La 8 pagini era clar că nu era nicio şansă să iau o notă aşa mică”, a afirmat acesta.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.