DNA rămâne fără procuror-şef al Secţiei de combatere a corupţiei şi procuror şef al Secţiei penale

Postat la 26 februarie 2019 27 afişări

DNA rămâne fără procuror-şef al Secţiei de combatere a corupţiei şi fără procuror şef al Secţiei penale, ca urmare a intrării în vigoare a OUG pe legile justiţiei, care interzice delegările în funcţiile de conducere din cadrul parchetelor pentru care numirea se face de preşedinte, anunţă CSM.

DNA rămâne fără procuror-şef al Secţiei de combatere a corupţiei şi procuror şef al Secţiei penale

Secţia pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) anunţă că a decis, marţi, respingerea propunerilor formulate de Direcţia Naţională Anticorupţie de prelungire a delegărilor pentru două funcţii de conducere din cadrul acestui parchet, respectiv aceea de procuror şef al Secţiei de combatere a corupţiei şi de procuror şef al Secţiei judiciare penale.

"La adoptarea acestei hotărâri s-a avut în vedere intrarea în vigoare a prevederilor O.U.G. nr. 7/2019 care interzic delegările în funcţii de conducere din cadrul parchetelor pentru care numirea se face de Preşedintele României. Ca efect al acestei măsuri, funcţiile se vor vacanta pe o perioadă a cărei durată nu poate fi anticipată, cu consecinţe asupra exercitării atribuţiilor specifice, dintre care menţionăm doar pe cea privind verificarea legalităţii şi temeiniciei rechizitoriilor", arată Secţia pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii (CSM), într-un comunicat de presă remis MEDIAFAX.

Citiţi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
sectie,
procuror sef,
combatere,
coruptie

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.