DNA are dosar de corupţie despre afacerile lui Dragnea din Brazilia. „S-a început urmărirea”

Postat la 07 iulie 2017 295 afişări

Procurorii DNA anunţă că o parte din dezvăluirile RISE Project privind afacerile lui Liviu Dragnea fac obiectul unui dosar deschis încă din februarie 2016, fiind solicitate acte de la autorităţile din Brazilia.

DNA are dosar de corupţie despre afacerile lui Dragnea din Brazilia. „S-a început urmărirea”

 Ieri, o anchetă a jurnaliştilor RISE Project a dezvăluit o notă a serviciului secret al MAI, fostul „Doi şi-un sfert”, care datează din 2011 şi în care ofiţerii de poliţie din Teleorman arătau încă de atunci, negru pe alb, faptul că Liviu Dragnea este cel care controlează de facto compania Tel Drum, pe care ar fi achiziţionat-o prin fraudă de la stat şi prin care a obţinut fonduri europene şi guvernamentale pentru lucrări publice.

Procurorul General Augustin Lazăr a declarat vineri dimineaţă că faptele descrise în nota informativă sunt de competenţa DNA. În ziua publicării anchetei respective, redacţia RISE Project a fost vizitată de doi inspectori ANAF care au solicitat actele de contabilitate. Dragnea şi şeful ANAF au negat că acest lucru ar avea legătură cu publicarea anchetei.

„O parte dintre aspectele conţinute în investigaţia jurnalistică publicată la data de 6 iulie 2017 fac obiectul unui dosar penal aflat pe rolul DNA. În acest dosar, constituit pe bază de sesizare din oficiu, procurorii au dispus, la data de 19 februarie 2016, începerea urmăririi penale in rem (faţă de fapte) sub aspectul săvârşirii unor infracţiuni de corupţie şi asimilate corupţiei. După începerea urmăririi penale in rem au fost administrate mijloace de probă constând în audieri de martori, ridicări de documente, solicitări de relaţii de la autorităţile naţionale şi de la autorităţile din Brazilia", transmite DNA.

Citeşte continuarea pe www.gandul.info

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.