DNA a prins-o în flagrant pe soacra primarului de Baia Mare, Cătălin Cherecheş - surse

Autor: Sorina Matei Postat la 08 noiembrie 2023 51 afişări

Procurorii DNA au efectuat o acţiune în flagrant ce a vizat-o pe soacra primarului de Baia Mare, Cătălin Cherecheş, condamnat în primă instanţă într-un dosar de corupţie al DNA, au declarat surse judiciare pentru MEDIAFAX.

DNA a prins-o în flagrant pe soacra primarului de Baia Mare, Cătălin Cherecheş - surse

Soacra primarului ar fi intenţionat să preia o firmă a mamei judecătoarei de caz, susţin sursele, iar schimbul acesta s-ar fi realizat cu o sumă ce ar varia între 50 - 100.000 de euro.

Sursele judiciare susţin că judecătoarea din completul care urma să-l judece pe primar a făcut denunţul la DNA, sesizând că la mama dânsei a venit soacra primarului ca să-i cumpere o firmă, respectiv un stand de vânzare.

În acel moment, procurorii DNA au intrat pe fir şi au realizat mai multe înregistrări ambientale.

În înregistrări, soacra primarului i-ar fi spus mamei judecătoarei că fiica sa, la soluţionarea dosarului primarului, „în numele legii să fie mai blândă”.

Iar în momentul când soacra lui Cătălin Cherecheş s-a prezentat la mama judecătoarei cu 50.000 de euro – procurorii au constatat infracţiunea flagrantă.

Cătălin Cherecheş, primarul de Baia Mare, a fost acuzat într-un dosar al DNA că a luat mită 30.000 de lei, în aprilie 2016, dar primarul a susţinut atunci că a fost vorba despre restituirea unui împrumut. Cătălin Cherecheş a fost arestat atunci, dar a candidat de după gratii şi a ieşit primar din nou, cu 70% din voturi.

În februarie 2022, Cherecheş a fost condamnat în primă instanţă, de Tribunalul Cluj, la 5 ani de închisoare cu executare, pentru luare de mită în formă continuată, decizia nefiind definitivă. De asemenea, instanţa dispusese ca pe o perioadă de 4 ani, lui Cherecheş să i se interzică mai multe drepturi, inclusiv cel de a fi ales.

Pe 24 noiembrie 2023, peste 2 săptămâni, Cătălin Cherecheş urma să primească decizia definitivă în acest dosar DNA din partea judecătorilor Curţii de Apel Cluj.

În iunie acest an, Cătălin Cherecheş a anunţat că vrea să se reîntoarcă în PSD, partid în care a mai fost membru în două rânduri. Cătălin Cherecheş a mai fost membru PNCŢCD, PSD, UNPR şi PNL.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
dna,
cherecheş,
soacră

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.