Diverta începe să redeschidă librăriile. Ieri a fost rândul unităţii de pe Lipscani, din centrul istoric, astăzi urmează alte trei spaţii stradale din provincie

Autor: Cristina Roşca Postat la 07 mai 2020 101 afişări

Diverta începe să redeschidă librăriile. Ieri a fost rândul unităţii de pe Lipscani, din centrul istoric, astăzi urmează alte trei spaţii stradale din provincie

Reţeaua de librării Diverta, care numără 30 de unităţi, a deschis ieri magazinul de carte, jocuri şi produse de papetărie de pe strada Lipscani din centrul istoric al Capitalei. Astăzi vor urma alte trei librării strădale.

Dintr-un total de 30 de unităţi, doar patru sunt stradale, pe când restul sunt în centre comerciale.

“Aşteptăm să repornim businessul, mai exact să redeschidă mallurile, dat fiind că din 30 de librării doar patru sunt stradale”, spune Amalia Buliga, executivul care conduce businessul şi care este acţionar minoritar în business. Acţionarul majoritar este omul de afaceri Octavian Radu care a şi fondat businessul.

Astfel, astăzi se redeschid unităţile din Cluj (Piaţa Unirii), Sibiu (Piaţa Mică) şi Câmpina.

Pentru spaţiile din malluri executivii aşteaptă decizia autorităţilor de a redeschide centrele comerciale.
În această lună şi jumătate cât reţeaua a fost închisă, a funcţionat doar magazinul online al Diverta.

Această afacere Octavian Radu a deschis-o în 1998 însă sub alt nume - Libra -, iar după ce a trecut printr-un rebranding a ajuns la Diverta în 2002. Prima unitate a fost deschisă în centrul comercial Bucureşti Mall în 1998 şi rezistă până astăzi, deşi sub noul nume, Diverta. Omul de afaceri spune că e singurul magazin care a rezistat în toţi aceşti ani în mallul care a schimbat mulţi chiriaşi. Bucureşti Mall e primul mall din România.

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.