Discuţii între ANPC şi furnizorii de utilităţi, pe tema deficienţelor în relaţia cu clienţii

Autor: Departamentul Economic Postat la 19 noiembrie 2019 63 afişări

Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorilor a demarat o serie de discuţii cu reprezentanţii furnizorilor de utilităţi publice, respectiv Distrigaz Sud Reţele, Engie România SA şi Enel România, anunţă autoritatea, într-un comunicat

În urma centralizării, la nivel naţional, a sesizărilor primite de la consumatori au fost puse în discuţie următoarele probleme: întârzieri nejustificate în efectuarea lucrărilor de execuţie ale branşamentelor; întârzieri în realizarea branşamentelor din cauza relaţiei dintre entităţiile emitente de avize; majorările facturilor făra o informare corectă, completă şi precisă în prealabil a consumatorilor, majorări urmate de recalculări; necesitatea stabilirii unui grup de lucru la nivelul entităţilor implicate în domeniul furnizorilor de utilităţi.

Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorilor a propus constituirea unui birou unic pe lângă consiliile locale din care să facă parte toate entităţile emitente de avize şi autorizaţii ce vizează debranşarea/bransarea populaţiei de la utilitaţi publice. De asemenea, ANPC a propus desemnarea unui reprezentant al fiecărui furnizor de utilităţi la nivel de judeţ în vederea urgentării soluţionării sesizărilor consumatorilor.

"Această propunere a avut la baza proiectul pilot desfăşurat la nivelul Judeţului Constanţa în perioada 2018-2019 în cadrul căruia atât Consiliul Judeţean, cât şi furnizorii de utilităţi din judeţul Constanţa au realizat un grup eficient de lucru în folosul consumatorilor", a precizat Horia-Miron Constantinescu, Preşedinte ANPC.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
ANPC,
FURNIZORI ENERGIE,

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.