Dirijabil de cinci stele

Autor: Loredana Frăţilă-Cristescu Postat la 16 noiembrie 2019 322 afişări

Dacă eroii lui Jules Verne şi-au petrecut cinci săptămâni în balon, amatorii de aventuri cu aerostatul vor putea opta pentru o călătorie de 38 de ore de la Svalbard, din Norvegia, la Polul Nord şi înapoi, oferită cu începere din 2023 de compania suedeză OceanSky Cruises.

Dirijabil de cinci stele

Un bilet la bordul a ceea ce este prezentat a fi un hotel de cinci stele zburător costă 79.000 de dolari, scrie Financial Times,  iar vehiculul cu care se va face excursia este un dirijabil modern, Airlander 10 aflat în prezent în faza de testare şi construit de compania britanică Hybrid Air Vehicles. Pentru ca acest voiaj la Polul Nord, la fel ca şi alte potenţiale călătorii către alte obiective, să devină realitate, Hybrid Air Vehicles mai trebuie însă să găsească finanţare pentru a construi primele sale dirijabile exploatabile comercial. 

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.