Directoarea unei şcoli din Constanţa, demisă după ce a trimis acasă o elevă care nu venise în uniformă

Autor: Cătălin Legănel Postat la 14 octombrie 2015 99 afişări

Directoarea Şcolii Gimnaziale "Viceamiral Ioan Murgescu" din Valu lui Traian a fost demisă după ce, săptămâna trecută, a jignit şi a trimis acasă o elevă de 11 ani care venise la şcoală cu o altă fustă decât cea a uniformei, iar apoi s-a certat cu mama fetiţei care venise să-i ceară explicaţii.

Incidentul care a dus la demiterea directoarei Elenei Preda, profesor de Biologie, a avut loc după ce o elevă de clasa a VI-a a venit la ora acesteia purtând o altă fustă decât cea a uniformei, transmite corespondentul MEDIAFAX.

După ce a fost admonestată, fiind numită "nesimţită" de către profesoară, eleva, în vârstă de 11 ani, a fost trimisă acasă să se schimbe, având de traversat o şosea şi o cale ferată.

Considerând că fata ei a fost expusă unor riscuri inutile, mama elevei a mers la şcoală şi s-a certat cu directoarea, cerându-i explicaţii şi pentru faptul că i-a jignit copila.

În apărarea sa, directoarea a susţinut că nu era prima dată când eleva venea la ore cu o altă fustă decât cea de la uniformă, încălcând astfel regulamentul şcolii, şi că din acest motiv fusese avertizată chiar cu o zi înainte de producerea incidentului.

Reprezentanţii Inspectoratului Şcolar Judeţean Constanţa au anunţat, miercuri, că s-a decis încetarea contractului de management al directoarei Elena Preda şi înlocuirea cu un alt cadru didactic din instituţie.

"În urma incidentului de la Şcoala Gimnazială «Viceamiral Ioan Murgescu» Valu lui Traian, din data de 8 octombrie 2015, Consiliul de Administraţie al Inspectoratului Şcolar Judeţean Constanţa a decis încetarea detaşării în interesul învăţământului din funcţia de director a doamnei Elena Preda, începând cu 14 octombrie 2015. Cu aceeaşi dată, domnul Ionel Dedu, profesor de matematică la Şcoala Gimnazială «Viceamiral Ioan Murgescu» Valu lui Traian, a fost numit prin detaşare în interesul învăţământului în funcţia de director", se precizează într-un comunicat al ISJ Constanţa.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
DIRECTOR,
ŞCOALĂ,
DEMITERE
/actualitate/directoarea-unei-scoli-din-constanta-demisa-dupa-ce-a-trimis-acasa-o-eleva-care-nu-venise-in-uniforma-14839114
14839114
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.