Directiva de utilizare doar a sistemelor de iluminat nepoluante, aplicată din 2017

Postat la 08 mai 2014 50 afişări

Guvernul va decide ca Directiva UE privind utilizarea doar a sistemelor de iluminat nepoluante să fie aplicată de România din 2017 şi nu din 2022, dată până la care a fost amânată iniţial, la solicitarea înaintată, joi, premierului Victor Ponta de către conducerea Electromagnetica Bucureşti (ELMA).

Directiva de utilizare doar a sistemelor de iluminat nepoluante, aplicată din 2017

 Solicitarea i-a fost înaintată premierului în timpul vizitei la sediul companiei ale cărei principale activităţi sunt furnizarea de energie electrică şi producţia de energie în cele zece microhidrocentrale pe care le deţine, precum şi producţia de corpuri de iluminat şi de echipamente de distribuţie şi măsurare a energiei.

Astfel, directorii companiei i-au cerut premierului să dispună ca Ministerul Mediului să revină asupra deciziei de prelungire cu încă cinci ani a permisiunii de comercializare pe piaţă a altor elemente de iluminat (cu mercur, ioduri metalice) decât cele cu LED sau termice (halogen), astfel încât Directiva UE privind eliminarea corpurilor de iluminat cu caracter poluant, cum ar fi becurile cu halogenuri metalice, şi folosirea numai a sistemului LED, nepoluant şi economicos, să fie aplicată din 2017.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

/actualitate/directiva-de-utilizare-doar-a-sistemelor-de-iluminat-nepoluante-aplicata-din-2017-12614270
12614270
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.