O firmă din China a printat 3D zece case într-o singură zi

Autor: Bogdan Angheluţă Postat la 08 mai 2014 486 afişări

O companie din China a folosit imprimante 3D uriaşe pentru a printa componentele necesare asamblării a zece case.

O firmă din China a printat 3D zece case într-o singură zi

Compania WinSun a folosit imprimante cu dimensiunile de 10x6,6 metri pentru a printa o compoziţie de ciment şi alte materiale de construcţie sub forma unor ziduri, relatează BBC News.

Materialele ieftine şi lipsa lucrului manual au redus costul unei case la mai puţin de 5.000 de dolari. "Putem printa clădiri cu orice design pe care clienţii îl doresc. Este un proces ieftin şi rapid", a declarat Ma Yihe, directorul companiei WinSun. Acesta speră că tehnologia va permite, în viitor, crearea unor clădiri de tip zgârie-nori. Momentan însă, legislaţia din China permite doar construcţia, prin printare, a caselor de un singur etaj.

Printarea 3D a devenit un fenomen global în ultima perioadă, iar unii producători au început să realizeze şi obiecte de zi cu zi, precum bijuterii sau mobilă.

Urmărește Business Magazin

/actualitate/o-firma-din-china-a-printat-3d-zece-case-intr-o-singura-zi-12614219
12614219
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.