Dintr-un orfelinat din Călăraşi în cercurile literare din Franţa, moartea şi viaţa tinerei scriitoare Alina Marin

Postat la 13 aprilie 2016 2191 afişări

 Dintr-un orfelinat din Călăraşi în cercurile literare din Franţa, moartea şi viaţa tinerei scriitoare  Alina Marin

Uneori, viaţa începe prin moarte. Acesta este cazul a milioane de copii din întreaga lume, printre care şi Alina Marin (35 de ani), o femeie crescută într-un centru de plasament din Călăraşi, a cărei copilărie a fost privată de inocenţă şi marcată de neglijenţă şi mizerie umană. Pentru Alina începutul vieţii a fost cu susul în jos, aşa cum ea însăşi recunoaşte. Pentru ea a fost „moartea” înainte de viaţă. Problemele familiale, dar şi realităţile sociale şi economice ale României comuniste din anii ’80 i-au marcat copilăria, o perioadă de coşmar pentru ea. Abandonată de familie în orfelinat, Alina s-a simţit exclusă de societatea comunistă. Însă, o mână de oameni, în colaborare cu mai multe organizaţii umanitare, printre care şi Crucea Roşie, au ajutat-o să se reintegreze în societate şi iasă învingătoare.

După a urmat adevărata viaţă pentru Alina Marin. A întâmpinat multe eşecuri, dar nu a fost descumpănită. Ororile suferite în copilărie au călit-o şi au ajutat-o să ţină întotdeauna capul sus, indiferent de împrejurări. A făcut multe sacrificii, a învăţat din greşeli, dar, cel mai important, a devenit liberă, a devenit ea însăşi, o adolescentă pe forţele proprii, gata să-şi ia viaţa în piept.

Copilăria frământată şi plină de neajunsuri a fost transpusă recent de într-o carte autobiografică, care a văzut lumina tiparului în noiembrie 2015, în Franţa. Cartea, „Mémoire d’orphelin” (n.r. – Memoriile unei orfane), a atras ca un magnet presa din Hexagon, care a acordat spaţii ample pentru prezentarea acestei autobiografii şi a autoarei românce. Înzestrată cu un remarcabil talent literar, Alina a devenit peste noapte, dintr-o femeie simplă, o scriitoare recunoscută şi apreciată de publicul francez, iar volumul său este deja tradus în alte limbi.

“Copilăria mea a fost marcată de neînţelegere, revoltă şi neputinţă. Neînţelegerea abandonului, revolta de separare faţă de surorile mele şi neputinţa de a face faţă mizeriei sociale şi umane”, îşi începe povestea Alina, fiica cea mică a unei familii cu trei copii.

Foto: Dimitri Rouchon-Borie, Le Télégramme Saint-Brieuc

Cititi mai multe pe www.viitorulromaniei.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
viata,
calarasi,
deces,
franta,
orfelinat,
romania,
tanara
/actualitate/dintr-un-orfelinat-din-calarasi-in-cercurile-literare-din-franta-moartea-si-viata-tinerei-scriitoare-alina-marin-15246472
15246472
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.