Dezvaluirile WikiLeaks - legatura dintre moartea lui Teo Peter si relatia Romania-SUA

Postat la 20 decembrie 2010 57 afişări

Diplomati americani afirmau, in noiembrie 2007, ca oferta in cazul cantaretului Teo Peter, decedat in accidentul rutier in care a fost implicat un angajat al ambasadei americane, putea afecta cooperarea dintre SUA si Romania in domenii precum Irakul sau achizitionarea avioanelor F-16.

Mesajul diplomatic confidential, obtinut de WikiLeaks si publicat de editia online a ziarului britanic The Guardian, a fost trimis, pe 16 noiembrie 2007, de ambasada SUA din Bucuresti spre sediul Departamentului de Stat american.

"Iminenta «oferta finala» a Serviciului pentru revendicari straine (Europa) din cadrul Armatei SUA, pentru familia fostului star rock roman Teofil Peter, mort in 2004 intr-un accident rutier implicandu-l pe fostul comandant de detasament al puscasilor marini de la ambasada din Bucuresti, pare sa aiba efecte semnificative, negative, asupra relatiei dintre SUA si Romania", preciza mesajul diplomatic american.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

/actualitate/dezvaluirile-wikileaks-legatura-dintre-moartea-lui-teo-peter-si-relatia-romania-sua-7835354
7835354
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.