Dezvăluirile incredibile ale unei femei care a fost nevoită să se prefacă că este bărbat pentru a putea obţine un loc de muncă

Autor: Bogdan Angheluţă Postat la 22 mai 2017 3208 afişări

Pili Hussein a vrut să facă avere exploatând o piatră preţioasă despre care se spune că e de 1.000 de ori mai rară decât diamantul. Dar femeile nu au voie în mină, aşa că s-a deghizat în bărbat şi a reuşit să-şi păcălească colegii timp de aproape 10 ani.

Dezvăluirile incredibile ale unei femei care a fost nevoită să se prefacă că este bărbat pentru a putea obţine un loc de muncă

Pili Hussein a crescut într-o familie mare din Tanzania, ca fiică a unui fermier cu 6 neveste şi alţi 37 de copii. "Tatăm meu m-a tratat ca pe un băiat şi am primit animale de care să am grijă", povesteşte ea. "Nu mi-a plăcut deloc acea viaţă."

Căsătoria a fost şi mai nefericită: la 31 de ani, Pili a fugit de soţul abuziv.

În căutarea unui loc de muncă, ea a ajuns în micul oraş Mererani, la bazele muntelui Kilimanjaro - singurul loc din lume unde există mine dedicate extracţiei de tanzanit, o piatră preţioasă rară.

"Femeile nu au acces, aşa că am intrat îmbrăcată ca un bărbat, cu nişte pantaloni largi", povesteşte femeia. "Le-am spus să-mi zică Unchiul Hussein, nimeni n-a ştiut că adevăratul meu nume e Pili."

Astfel, femeia a început să lucreze în tunelurile de sute de metri, 10-12 ore pe zi, săpând în căutarea tanzanitului.

A trecut doar un an până să dea lovitura, descoperind două zăcăminte importante; cu banii câştigaţi, a construit case pentru fraţii şi părinţii ei şi a angajat mai mulţi mineri ca să lucreze alături de ea.

Identitatea ei a fost dezvăluită ca urmare a unei întâmplări extraordinare: o femeie din zonă a spus că a fost violată, iar poliţia a arestat mai mulţi mineri, printre care şi Pili, ca suspecţi.

A cerut să fie examinată de o femeie, pentru a dovedi că nu putea fi vinovată de viol, iar la scurt timp după poliţia a eliberat-o.

Colegilor săi le-a luat o bună perioadă de timp pentru a se obişnui cu ideea că Unchiul Hussein era, de fapt, o femeie. "Cred că unii m-au luat în serios doar când m-am căsătorit, câţiva ani mai târziu", povesteşte ea.

Pili Hussein a reuşit să îşi construiască o carieră de succes, astăzi deţinând o companie minieră cu peste 70 de angajaţi.

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.