Dezgheţ de început de an pe piaţa tranzacţiilor

Autor: Ioana Mihai-Andrei Postat la 03 februarie 2013 51 afişări

Nu mai puţin de trei tranzacţii au animat sfârşitul primei luni a anului.

Omul de afaceri Gruia Stoica, patronul grupului Grampet, din care face parte cea mai mare companie privată feroviară de transport marfă, GFR, cu afaceri de 176 de milioane de euro în 2011, a cumpărat divizia de producţie locomotive a Electroputere Craiova şi compania Reloc Craiova, care repară şi modernizează locomotive.

Dinu Patriciu Global Services, divizia imobiliară a omului de afaceri Dinu Patriciu, şi compania de dezvoltare imobiliară americană AIG Lincoln sunt la un pas de vânzarea clădirii de birouri Lakeview din Bucureşti către fondul sud-african de investiţii NEPI, cel mai activ investitor de pe piaţa imobiliară locală în ultimii patru ani.

La începutul săptămânii a fost anunţată o tranzacţie în domeniul asigurărilor şi pensiilor. Grupul olandez Aegon a preluat operaţiunile de pensii private şi asigurări ale Eureko, un business cu active totale de peste 800 milioane de lei, pe care le va integra în diviziile locale. Tranzacţia urcă Aegon, sponsor al echipei Ajax Amsterdam, în clasamentul celor mai mari cinci administratori de pensii private din România.

Cele trei tranzacţii sunt o dovadă în plus că piaţa de profil se dezmorţeşte, aşa cum indică şi opiniile analiştilor, care au un ton optimist în articolul pe această temă din ediţia Business Magazin care apare luni, 4 februarie.

Urmărește Business Magazin

/actualitate/dezghet-de-inceput-de-an-pe-piata-tranzactiilor-10539614
10539614
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.