Dezastru pentru una dintre cele mai bogate familii din Europa, a pierdut 16 miliarde de dolari „peste noapte”

Postat la 29 noiembrie 2018 136 afişări

Acţionarii majoritari ai producătorului de componente auto german Continental, preşedintele Georg Schaeffler şi mama sa, Maria-Elisabeth Schaeffler-Thumann, vice-preşedinte, au pierdut în acest an 16 miliarde de dolari, mai mult de jumătate din averea combinată, informează Bloomberg.

Dezastru pentru una dintre cele mai bogate familii din Europa, a pierdut 16 miliarde de dolari „peste noapte”

Averile preşedintelui şi vice-preşedintelui companiei au scăzut cu 53%, în condiţiile în care compania s-a confruntat cu creşteri de costuri şi condiţii de afaceri dificile în Europa şi Asia, care vor afecta profiturile. Un executiv a declarat, săptămâna aceasta, că această situaţie va continua şi în 2019.

 

Valoarea averii lui Georg Schaeffler şi a mamei sale este de 14,1 miliarde de dolari, potrivit indicelui Bloomberg Billionaires, după ce au suferit, în acest an, cel mai mare declin al averii dintre cele mai bogate familii din Europa. Cei doi controlează Schaeffler AG, un grup german de inginerie care se confruntă cu aceeaşi situaţie. Acţiunile ambelor companii au scăzut cu peste 40% în acest an.

 

Germania are cel mai mare număr de miliardari din Europa printre 500 cei mai bogaţi din lume, printre care acţionarul majoritar al Bayerische Motoren Werke AG Susanne Klatten şi co-fondatorul SAP SE, Hasso Plattner.

 

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
bogati,
dezastru,
europa,
familii

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.