DEZASTRU pentru Marea Britanie. Două dintre cele mai mari bănci din lume mută 4.000 de angajaţi în alte ţări

Postat la 20 ianuarie 2017 866 afişări

Băncile Goldman Sachs şi UBS au avertizat Guvernul britanic că vor reduce în total cu 4.000 numărul locurilor de muncă din Londra, urmând să transfere activităţi în Uniunea Europeană în contextul Brexit, după ce HSBC a făcut un anunţ similar.

DEZASTRU pentru Marea Britanie. Două dintre cele mai mari bănci din lume mută 4.000 de angajaţi în alte ţări

Potrivit publicaţiei germane Handelsblatt, grupul de servicii financiare Goldman Sachs analizează posibilitatea reducerii la jumătate a numărului locurilor de muncă din Marea Britanie. Practic, 3.000 de locuri de muncă ar urma să fie transferate în Varşovia, Frankfurt şi New York, în contextul ieşirii Marii Britanii din UE.

La rândul său, Axel Weber, preşedintele grupului bancar elveţian UBS, a declarat pentru BBC că "aproximativ 1.000" dintre cele 5.000 de locuri de muncă pe care compania le are în Londra ar putea fi afectate de Brexit.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.