Deva Mall, un centru comercial scos de mai mulţi ani la vânzare şi intrat în faliment, a fost cumpărat de o firmă din Oradea cu 13,3 mil. lei

Autor: Alina-Elena Vasiliu Postat la 16 decembrie 2021 391 afişări

Centrul comercial Deva Mall, scos la vânzare în urmă cu mai bine de cinci ani, a fost vândut cu 13,3 milioane de lei către Farales SRL, o firmă din Oradea. Licitaţia a avut loc astăzi, iar preţul de pornire a fost de aproximativ 11,1 milioane de lei.

Deva Mall, un centru comercial scos de mai mulţi ani la vânzare şi intrat în faliment, a fost cumpărat de o firmă din Oradea cu 13,3 mil. lei

Centrul comercial Deva Mall, scos la vânzare în urmă cu mai bine de cinci ani, a fost vândut cu 13,3 milioane de lei către Farales SRL, o firmă din Oradea. Licitaţia a avut loc astăzi, iar preţul de pornire a fost de aproximativ 11,1 milioane de lei.

„În vederea adjudecării acestui activ, s-au înscris doi ofertanţi. Ambii au oferit preţul de pornire a licitaţiei. Activul reprezentând Deva Mall, în bloc cu bunurile mobile-stocuri, a fost adjudecat la preţul total 13.315.658,94 lei, preţ cu TVA inclus pentru stocuri, de către societatea Farales SRL cu sediu în Oradea. Reamintim, deschiderea procedurii de insolvenţă împotriva Dor Pluricomprest SRL a fost dispusă la data de 21.11.2011 în dosarul nr. 7372/97/2011, aflat pe rolul Tribunalului Hunedoara. Deşi s-a încercat redresarea economică a societăţii, prin implementarea unui plan de reorganizare, ce a prevăzut inclusiv vânzarea Deva Mall, acest lucru nu a fost posibil, iar în cele din urmă, la data de 29.10.2020, Tribunalul Hunedoara a dispus deschiderea procedurii de faliment a societăţii”, se arată într-un anunţ al casei de insolvenţă Expert Insolvenţă, administratorul judiciar al firmei Dor Pluricomprest, prin care este operat Deva Mall.

Compania Farales este deţinută integral, potrivit datelor de pe platforma Confidas.ro, de Papp Ferenc Jozsef şi a încheiat anul 2020 cu o cifră de afaceri de puţin peste 1 milion de lei. Firma are activitate în domeniul acvaculturii, arată aceeaşi sursă.

Dor Pluricomprest, compania care deţine centrul comercial Deva Mall din judeţul Hunedoara, scos la vânzare în urmă cu mai mulţi ani, a intrat în faliment în octombrie 2020, după ce proiectul nu şi-a găsit un nou proprietar în mai multe runde de licitaţii. Valoroficarea mallului s-a încercat o vreme îndelungată, în perioada aprilie 2016 – octombrie 2020, preţul de pornire a licitaţiilor fiind de 21,2 milioane de lei fără TVA.

Dor Pluricomprest este deţinută, potrivit datelor de la Registrul Comerţului, de Simona Suciu, o pondere sub 1% din acţiuni având şi Bogdan Alexandru Suciu. În 2019, anul anterior intrării în faliment, Dor Pluricomprest a avut o cifră de afaceri de 2,4 milioane de lei (similar cu 2018), profit de 2,8 milioane de lei şi 21 de angajaţi, potrivit datelor de pe site-ul Ministerului de Finanţe.

Deva Mall a fost dezvoltat prin firma locală Simal Exim, deţinută integral de Simona Suciu, şi a fost deschis în decembrie 2008, în urma unei investiţii de 15 milioane de euro, într-o perioadă în care dezvoltatorii imobiliari pariau pe centre comerciale, bazându-se pe avansul consumului. La acel moment, printre chiriaşi se regăseau retaileri precum Meli Melo, Orsay, Diverta sau Benvenuti. Proiectul fusese finanţat din fondurile proprii ale acţionarilor, dar şi prin credite de la băncile Italo-Romena şi Bancpost.

În spaţiul în care a fost deschis Deva Mall fusese anterior Complex Comercial Central, un spaţiu comercial construit în perioada comunistă.

Deva Mall, situat în centrul oraşului de 56.000 de locuitori, are o suprafaţă utilă totală de aproape 12.000 mp, împărţiti în demisol, parter şi cinci etaje.

Tot în Deva, în anul 2014, sud-africanii de la NEPI Rockcastle au deschis Shopping City Deva, o investiţie de 14 milioane de euro făcută în extinderea unui proiect deja existent.

Deschiderea Deva Mall a avut loc într-o perioadă nefastă pentru piaţa imobiliară locală, astfel că mai multe malluri au urmat calea falimentului, printre acestea regăsindu-se şi Tiago Mall Oradea sau City Mall din Capitală.

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.