Deutsche Bank, JPMorgan Chase şi alte două mari bănci au fost condamnate de un tribunal italian pentru un „tun“ de 100 mil. euro

Postat la 21 decembrie 2012 19 afişări

La scurt timp după ce UBS, cea mai mare bancă elveţiană, şi-a recunoscut vinovăţia în scandalul manipulării LIBOR, imaginea sistemului bancar a suferit o nouă lovitură. Un tribunal din Italia a condamnat patru bănci cu operaţiuni internaţionale, inclusiv UBS, pentru fraudă în vânzarea unor contracte derivate autorităţilor din Milano, din cauza cărora oraşul a pierdut 4 miliarde de euro în timpul crizei financiare.

UBS, Deutsche Bank, JPMorgan Chase şi banca germano-irlandeză Depfa au fost acuzate că au obţinut profituri ilicite de 100 milioane de euro din vânzarea unor derivate legate de o emisiune de obligaţiuni a primăriei, realizată între 2005 şi 2007. Băncile au fost amendate cu câte un milion de euro, iar nouă angajaţi au primit pedepse cu închisoarea, în urma unei decizii care ar putea crea un precedent pentru zeci de alte cazuri asemănătoare în care sunt implicate primăriile italiene. Pe lângă amenzi, tribunalul milanez a ordonat şi confiscarea a 88 milioane de euro de la bănci.

Mai multe pe zf.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
frauda,
Deutsche Bank,
JPMorgan Chase,
condamnare
/actualitate/deutsche-bank-jpmorgan-chase-si-alte-doua-mari-banci-au-fost-condamnate-de-un-tribunal-italian-pentru-un-tun-de-100-mil-euro-10407235
10407235
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.