Destinaţia taxei pe viciu, neclară. PNL: Guvernul PSD-ALDE a confiscat banii de la bugetul Sănătăţii

Postat la 23 august 2019 52 afişări

Deputatul PNL Antoneta Ioniţă a declarat că suspectează Guvernul PSD-ALDE că a luat banii din "taxa pe viciu" care trebuiau să ajungă în bugetul Ministerului Sănătăţii. Aceasta a spus că instituţia nu a precizat cum au fost folosite aceste fonduri în 2018 şi previziunile existente pentru acest an.

Destinaţia taxei pe viciu, neclară. PNL: Guvernul PSD-ALDE a confiscat banii de la bugetul Sănătăţii

"Banii din ”taxa pe viciu” încasaţi pentru activităţile publicitare la produse din tutun şi băuturi alcoolice nu se mai constituie în venituri la bugetul propriu al Ministerului Sănătăţii şi, prin urmare, nu mai pot fi folosiţi pentru finanţarea unor programe în favoarea pacienţilor români. Această constatare vine după ce am solicitat, printr-o întrebare adresată ministrului Sănătăţii, Sorina Pintea, lămuriri cu privire la modul în care au fost utilizate fondurile din taxa pe viciu în anul 2018 şi cu privire la previziunile existente pentru 2019", a afirmat Antoneta Niţă, printr-un comunicat de presă remis, vineri, MEDIAFAX.

Deputatul liberal notează că în urma Ordonanţei 114/2018, banii din "taxa pe viciu" nu mai intră în bugetul Ministerului Sănătăţii.

"Răspunsul pe care l-am primit de la Ministerul Sănătăţii este o oglindă a modului în care actualii guvernanţi de la PSD-ALDE fac politicile publice şi care arată lipsa de respect faţă de sănătatea românilor. În urma celebrei Ordonanţe 114/2018, banii aferenţi ”taxei pe viciu” nu mai intră în bugetul Ministerului Sănătăţii, iar toate articolele referitoare la acest subiect, existente în Legea nr. 95/2006, privind reforma în sănătate, au fost abrogate", notează Ioniţă.

Ea spune că Guvernul a cheltuit banii din "taxa pe viciu" şi că nu sunt folosiţi pentru dotarea cabinetelor medicilor de familie tineri, spunând că această propunere din programul PSD de guvernare nu a fost onorată.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
sanatate,
taxa,
bani,
buget

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.