Despăgubiri de până la unmiliard de euro pentru proprietarii de imobile în cazul unui cutremur puternic

Postat la 27 noiembrie 2012 17 afişări

Solicitările de despăgubire în urma unui cutremur puternic înaintate de proprietarii de locuinţe asiguraţi vor fi acoperite în limita sumei de 1 miliard euro de către Fondul de Garantare al CSA, dacă societăţile care au vândut poliţele nu pot achita daunele produse în urma unei catastrofe naturale.

"Consiliul Comisiei de Supraveghere a Asigurărilor (CSA) a hotărât demararea procedurilor legale privind securizarea disponibilităţilor Fondului de Garantare printr-o poliţă de asigurare împotriva riscului de intrare în procedură de insolvenţă a asigurătorilor ca urmare a producerii unui cutremur. Acest lucru va duce la o acoperire de circa un miliard de euro a daunelor produse în urma unui cutremur, respectiv în cazul insolvenţei unor asigurători care subscriu acest risc", a comunicat CSA la solicitarea MEDIAFAX.

Intenţia de reasigurare a fost anunţată pentru prima dată de vicepreşedintele CSA Cornel-Coca Constantinescu, la mijlocul lunii octombrie.

Fondul de Garantare plăteşte din propriile disponibilităţi creanţele societăţilor de asigurare aflate în procedură de faliment, obligaţii care decurg direct din contractele de asigurare facultative şi obligatorii încheiate de acestea.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
proprietarii,
imobile,
cutremur
/actualitate/despagubiri-de-pana-la-unmiliard-de-euro-pentru-proprietarii-de-imobile-in-cazul-unui-cutremur-puternic-10353392
10353392
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.