Descoperirea care SPULBERĂ unul dintre cele mai mari MITURI ALE CREŞTINĂTĂŢII. Ce s-a găsit într-o Biblie scrisă în urmă cu aproape 2.000 de ani

Postat la 28 octombrie 2017 1195 afişări

Un pasaj din Biblie potrivit căruia femeilor le este interzis să fie preoţi nu este original, el fiind adăugat mai târziu în cartea cărţilor pentru creştini, susţine un cercetător american.

Descoperirea care SPULBERĂ unul dintre cele mai mari MITURI ALE CREŞTINĂTĂŢII. Ce s-a găsit într-o Biblie scrisă în urmă cu aproape 2.000 de ani

Pasajul din Corinteni potrivit căruia femeile trebuie să rămână tăcute în Biserică a fost folosit pentru a justifica exclusivitatea bărbaţilor în preoţie, însă, recent, cercetătorii au au descoperit că acesta nu a fost scris de Apostolul Pavel, ci ar fi fost adăugat mai târziu, scrie The Telegraph.

Este vorba de pasajul din Corinteni,14:34: „Ca în toate Bisericile sfinţilor, femeile voastre să tacă în biserică, căci lor nu le este îngăduit să vorbească, ci să se supună, precum zice şi Legea”.

Cercetătorul american  Philip Barton Payne a studiat Codex Vaticanus, una dintre cele mai vechi versiuni ale Bibliei, identificând un simbol, denumit „distigme-obelos”(două puncte adăugate lângă text) care apare lângă acest pasaj. 

Într-un articol, publicat de Cambridge University Press, el a explicat că simbolul a fost pus de „scribul B”, care credea că nu face parte din original, ci a fost adaugat mai tarziu.

Potrivit cercetătorului, aceste pasaj nu este în concordanţă cu altele din scrisorile Apostolului Pavel către Corinteni, spre exemplu acela potrivit căruia „orice femeie care se roagă sau prooroceşte cu capul dezvelit îşi necinsteşte capul ei, pentru că este ca una care ar fi rasă”. Acesta ar demonstra că femeilor le era permis să slujească.

Cititi mai multe pe www.gandul.info

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.