Descoperire uriaşă pe o insulă pustie din Caraibe

Postat la 02 noiembrie 2017 489 afişări

La cinci secole după ce a fost distrusă de conchistadorii spanioli, cultura pierdută a civilizaţiei dispărute a fost redescoperită de arheologi locali şi britanici.

Descoperire uriaşă pe o insulă pustie din Caraibe

Înainte de invazia spaniolă a Insulelor Caraibe, populaţia majoritară a regiunii era o cultură numită Taino, scrie Top Buzz.

Acum, arheologii puerto-ricani şi britanici au redescoperit centrul spiritual al culturii - cea mai mare concentraţie de elemente artistice, localizată pe o insulă mică, izolată şi pustie numită Mona, aflată la mijlocul distanţei dintre Puerto Rico şi Republica Dominicană.

Până acum, au fost găsite mii de desene şi picturi în 30 de peşteri de pe insulă şi mai sunt de explorat încă 100 de peşteri.

Analizele efectuate sugerează că arta a fost creată în secolele XIV şi XV. Acestea ilustrează o varietate de hibrizi de animal şi om, suprapuse peste tipare geometrice şi curviliniare abstracte.

Studiul, realizat de arheologi de la universităţile Leicester şi Cambridge, Muzeul Britanic şi de la Centrul de Studii Avansate din Puerto Rico, scoate la iveală şi tehnicile utilizate pentru a realiza aceste lucrări de artă.

Unele picturi au fost realizate cu excremente de liliac, care s-au absorbit natural în mineralele din rocile peşterilor. Câteodată s-a folosit răşină, alături de excremente de liliac pentru a crea vopseaua. Altele au fost realizate mai simplu, folosind cărbune.

Majoritatea însă au fost realizate printr-o metodă chiar mai simplă: băştinaşii au desenat cu degetul pe suprafaţa moale a pereţilor peşterii, înlăturând în proces stratul de 2 - 3 milimetri de calcit moale, îmbibat cu apă, numit şi montmilch, lapte de lună sau lapte de piatră.

Cititi mai multe pe www.descopera.ro

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.