Descoperire sinistră într-o clădire a Vaticanului. Un mister vechi, la un pas de a fi rezolvat

Postat la 31 octombrie 2018 493 afişări

Rămăşiţe omeneşti au fost descoperite într-o clădire istorică din Roma deţinută de Vatican, iar poliţia crede că este pe cale de a elucida unul din cele mai întunecate mistere ale Italiei.

Descoperire sinistră într-o clădire a Vaticanului. Un mister vechi, la un pas de a fi rezolvat

Fragmente de oase umane au fost găsite în timpul lucrărilor de restaurare a proprietăţii aflate lângă biroul diplomatic al Sfântului Scaun din Roma, a transmis Vaticanul, relatează The Guardian.

 

O anchetă a fost declanşată pentru a stabili vârsta, sexul şi data morţii.

 

Criminaliştii cred că rămăşiţele apaţin unor adolescente - Emanuela Orlandi şi Mirella Gregori - dipărute în 1983, pe când aveau 15 ani şi vor face de urgenţă comparaţia testelor ADN.

 

Emanuela Orlandi a fost fiica unui membru al poliţiei din Vatican şi a fost văzută ultima oară la 22 iunie 1983. Potrivit teoriilor care au circulat atunci, fata de 15 ani a fost răpită de o bandă de crimă organizată pentru a exercita presiuni asupra funcţionarilor de la Vatican în vederea recuperării unui împrumut.

 

 

O altă teorie a fost aceea că răpirea a avut loc pentru a forţa eliberarea din închisoare a lui Mehmet Ali Agca, care a încercat să îl asasineze pe Papa Ioan Paul al II-lea în 1981.

 

Fratele ei, Pietro, conduce o campanie de zeci de ani pentru a afla ce s-a întâmplat cu Emanuela şi a acuzat Vaticanul de tăcere şi chiar de complicitate în acest caz.

 

Vaticanul a declarat în mai multe rânduri că a cooperat cu poliţia italiană în acest caz.

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.