Deputatul PNL Dănuţ Culeţu a demisionat din Parlament şi s-a suspendat din funcţiile avute în partid

Autor: Cosmin Vaideanu Postat la 01 aprilie 2015 49 afişări

Deputatul PNL Dănuţ Culeţu, trimis în judecată pentru fapte de corupţie săvârşite când era prefect al judeţului Constanţa, a demisionat din Parlament şi s-a suspendat din funcţiile deţinute în partid, spunând că nu vrea să fie o ţintă pentru adversarii politici şi nici o povară pentru liberali.

“Nu vreau să fiu o ţintă pentru adversarii politici şi autorităţi, mai mult sau mai puţin formale, şi nici o povară pentru Partidul Naţional Liberal al cărui membru sunt din anul 1990. În acest sens, am decis să îmi depun demisia din Parlamentul României, la fel cum am decis să dau curs noilor prevederi ale statului PNL şi să mă autosuspend din funcţiile deţinute în acest partid”, a transmis Dănuţ Culeţu, miercuri, într-un comunicat de presă.

De altfel, demisia lui Culeţu a fost anunţată, miercuri, în plenul Camerei Deputaţilor, de preşedintele Valeriu Zgonea, care a precizat că proiectul de hotărâre privind vacantarea locului de deputat urmează să fie supus la vot.

La începutul acestui an, Dănuţ Culeţu a fost trimis în judecată de procurorii anticorupţie, pentru abuz în serviciu privind fapte comise în perioada în care era prefect al judeţului Constanţa.

Potrivit anchetatorilor, în 27 septembrie 2006, Dănuţ Culeţu, în calitate de preşedinte al Comisiei judeţene de fond funciar Constanţa, prin încălcarea dispoziţiilor legale, a propus şi a determinat adoptarea unei hotărâri, fără a o supune la vot, validând, în mod ilegal, propunerile de reconstituire a dreptului de proprietate pe o suprafaţă de 656,76 de hectare aparţinând Staţiunii de Cercetare Dezvoltare Agricolă Valu lui Traian, în favoarea unor persoane care nu au făcut dovada că au deţinut terenuri în zona respectivă.

În acest fel, arăta DNA, a fost adus un prejudiciu de 1.050.816 lei staţiunii de cercetare, precum şi un folos necuvenit de aceeaşi valoare persoanelor cărora li s-au restituit ilegal terenurile.

În acelaşi dosar au fost deferiţi justiţiei primarul comunei Valu lui Traian, Florin Mitroi, precum şi Gabriel Gheţu, la data faptelor şef al Biroului Judeţean de Rentă Viageră Agricolă la Administraţia Domeniilor Statului - Reprezentanţa Teritorială Constanţa, Stere Sponte, în calitate de director al Oficiului de Cadastru şi Publicitate Imobiliară Constanţa şi de membru în Comisia Judeţeană de Fond Funciar Constanţa, dar şi Titus Găgeatu, la data faptelor consilier la Compartimentul Urmărirea Actelor cu Caracter Reparatoriu - Direcţia Verificarea Legalităţii, a Aplicării Actelor Normative şi Contencios Administrativ din cadrul Prefecturii Constanţa. Cei patru sunt acuzaţi de complicitate la abuz în serviciu.

Pentru recuperarea prejudiciului, bunurile inculpaţilor au fost puse sub sechestru. Dosarul va fi judecat de instanţa supremă.

Dănuţ Culeţu a fost prefect al judeţului Constanţa între anii 2005 - 2009. El a demisionat din PNL în mai 2010, acuzând modul în care s-au desfăşurat alegerile pentru preşedinţia organizaţiei municipale a partidului.

În 2012, Dănuţ Culeţu a revenit în politică, preluând conducerea organizaţiei judeţene a partidului Forţa Civică.

La alegerile parlamentare din anul 2012, el a candidat pentru un post de deputat în Colegiul 9 din Constanţa din partea Alianţei România Dreaptă, reuşind să ajungă în Parlament după redistribuire, el clasându-se pe locul al doilea, cu 24,05 la sută din voturi, după candidatul USL, Remus Cernea.

Culeţu redevine membru PNL, după fuziunile dintre PDL şi Forţa Civică, respectiv PNL şi PDL.

Din 20 februarie 2015, Culeţu era membru în Consiliu Judeţean Executiv al PNL Constanţa.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
DĂNUŢ CULEŢU,
DEMISIE,
/actualitate/deputatul-pnl-danut-culetu-a-demisionat-din-parlament-si-s-a-suspendat-din-functiile-avute-in-partid-14100091
14100091
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.