Deputaţii au modificat Codul Penal. Cu ce au înlocuit sintagma „conflict de interese"

Postat la 25 aprilie 2017 589 afişări

Camera Deputaţilor a adoptat, marţi, proiectul care modifică articolele 301 şi 308 din Codul Penal, înlocuind sintagma „Conflictul de interese" cu „Folosirea funcţiei pentru favorizarea unor persoane" şi eliminând trimiterea la articolul 301 din articolul 308.

Deputaţii au modificat Codul Penal. Cu ce au înlocuit sintagma „conflict de interese"

Astfel, articolul 301 din Codul Penal denumit „Conflictul de interese", în prezent, devine „Folosirea funcţiei pentru favorizarea unor persoane" şi prevede la alineatul 1, că „fapta funcţionarului public care, în exercitarea atribuţiilor de serviciu, a îndeplinit un act prin care s-a obţinut un folos patrimonial pentru sine, pentru soţul său, pentru o rudă ori un afin până la gradul II inclusiv, se pedepseşte cu închisoarea de la unu la 5 ani şi interzicerea exercitării dreptului de a ocupa o funcţie publică pe o perioadă de 3 ani", potrivit proiectului de lege adoptat de Camera Deputaţilor.

Dispoziţiile amintite nu se aplică în cazurile în care actul sau decizia se referă la emiterea, aprobarea sau adoptarea actelor normative; exercitarea unui drept recunoscut de lege sau în îndeplinirea unei obligaţii impuse de lege, cu respectarea condiţiilor şi limitelor prevăzute de aceasta.

Cititi mai multe pe www.gandul.info

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.