Deputat PNL: Mandatul parlamentarului traseist să înceteze prin referendum sau prin votul grupului

Postat la 24 mai 2013 30 afişări

Deputatul PNL Horia Cristian a depus, vineri, la Comisia de revizuire a Constituţiei, un amendament potrivit căruia calitatea de parlamentar a celui care a părăsit partidul pentru care a candidat încetează ca urmare a unui referendum sau prin votul majorităţii calificate a grupului parlamentar.

Deputat PNL: Mandatul parlamentarului traseist să înceteze prin referendum sau prin votul grupului

 Horia Cristian a precizat, într-un comunicat remis agenţiei MEDIAFAX, că această reglementare va combate traseismul politic prin introducerea procedurii "recall", după modelul american.

Amendamentul depus de deputatul liberal modifică articolul 70 (2) din actuala Constituţie, care ar urma să aibă următorul text: "Calitatea de deputat sau de senator încetează la data întrunirii legale a Camerelor nou alese sau în caz de demisie, de pierdere a drepturilor electorale, de incompatibilitate, de deces ori ca urmare a rezultatului unui referendum iniţiat de Prefectură prin Hotărâre de Guvern, la solicitarea a 25% din electorii din colegiu, în cazul părăsirii formaţiunii politice pe listele căreia a candidat şi a obţinut mandatul sau prin votul majorităţii calificate a grupului parlamentar".

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

/actualitate/deputat-pnl-mandatul-parlamentarului-traseist-sa-inceteze-prin-referendum-sau-prin-votul-grupului-10898744
10898744
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.