Demonstraţii masive în Iran faţă de politicile lui Donald Trump. Protestatarii au scandat "Moarte Americii"

Autor: Olimpia Nicolae Postat la 05 noiembrie 2017 45 afişări

Mii de iranieni au protestat sâmbătă faţă de politicile preşedintelui american, Donald Trump, dar şi pentru a marca aniversarea asediului ambasadei SUA în Teheran din 1979, informează presa internaţională.

Aceştia au scandat "Moarte Americii"” şi au ars steaguri americane.

Asediul ambasadei americane în Teheran a avut loc în 1979, la câteva luni după revoluţia iraniană, acesta a afectat relaţiile diplomatice dintre cele două state, efect resimţit până în prezent.

"Anul acesta, politicile iraniene anti-Trump au mobilizat mai mulţi iranieni", a declarat Ali Shamkhani, secretarul Consiliului Naţional de Securitate al Iranului.

Preşedintele american, Donald Trump, a anunţat recent că nu poate confirma respectarea de către Iran a acordului nuclear semnat cu marile puteri, dar nu a dispus retragerea Statelor Unite din tratat, avertizând însă că acest lucru se poate produce "oricând".

Acordul nuclear iranian a fost semnat în 2015 cu Statele Unite, Rusia, China, Marea Britanie, Franţa, Germania şi Uniunea Europeană. Înţelegerea este menită să garanteze caracterul strict paşnic al programului nuclear iranian, în contrapartidă cu ridicarea sancţiunilor internaţionale impuse Teheranului.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
IRAN,
PROTEST,
TRUMP

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.