Democraţii nu cedează: Trump se poate confrunta cu posibilitatea unui al doilea vot de impeachment în doar patru ani de mandat

Autor: Eduard Ivanovici Postat la 11 ianuarie 2021 137 afişări

Democraţii nu cedează: Trump se poate confrunta cu posibilitatea unui al doilea vot de impeachment în doar patru ani de mandat

Membrii Partidului Democrat, inclusiv preşedintele Camerei Reprezentanţilor Nancy Pelosi, plănuiesc ca Donald Trump să fie tras la răspundere pentru violenţele de săptămâna trecută din Washington DC.

Deşi s-ar putea să fie prea târziu pentru a-l alunga de la Casa Albă înainte de termen, democraţii continuă să îl sancţioneze pe Trump, încercând să-i ridice beneficiile atribuite foştilor preşedinţi şi să îi interzică pe viitor accesul la orice funcţie publică, scrie BBC.

Republicanul trebuie să fie declarat vinovat de două treimi din Senat, procentul fiind aproape imposibil de atins, întrucât mandatul lui Joe Biden începe în ziua de 20 ianuarie.

Cinci oameni au murit în urma asaltului asupra Capitoliului Statelor Unite de pe 6 ianuarie, după ce câteva sute de suporteri ai preşedintelui Donald Trump au încercat să prevină confirmarea victoriei obţinute de Joe Biden.

Pe lista deceselor se găsesc doi bărbaţi şi o femeie care au murit în urma rănilor suferite în timpul asaltului, o femeia împuşcată în piept şi un ofiţer de poliţie. Haosul a fost blamat atât de Partidului Democrat, cât şi de republicani.

Nancy Pelosi i-a cerut recent vicepreşedintelui Mike Pence să invoce al 25-lea amendament al Constituţiei pentru a-l declara pe Trump în incapacitatea de a-şi exercita atribuţiile. Până acum, Pence nu a declarat dacă va invoca sau nu amendamentul.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
democrati,
mandat,
donald trump,
casa alba,
joe biden

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.