Democraţia celor 8%: Primarul Craiovei a fost ales de doar 8% dintre locuitorii oraşului

Postat la 12 iunie 2017 340 afişări

Uniunea Salvaţi România anunţă luni, printr-un comunicat de presă, că noul primar al Craiovei a fost ales de 8% dintre locuitorii oraşului, subliniind că rata mare a absenteismului a permis partidelor tradiţionale ”să îşi impună candidaţii”. Mihail Genoiu, candidatul PSD, a fost câştigat 42,8% dintre voturile celor care s-au prezentat la urne.

Democraţia celor 8%: Primarul Craiovei a fost ales de doar 8% dintre locuitorii oraşului

”Este inadmisibil ca noul primar Craiovei să fie ales de 8% dintre locuitorii oraşului. Partidul Uniunea Salvaţi România trage un semnal de alarmă cu privire la rata mare de absenteism la alegerile locale parţiale, ce a permis partidelor tradiţionale să îşi impună candidaţii, deşi au fost votaţi de sub 10% din membrii comunităţilor”, transmite USR.

Astfel, susţine USR, noii primari din Craiova sau Târgu Jiu, oraşe importante din România, au fost aleşi de 8,14% şi respectiv 8,64% dintre cetăţeni. Din acest motiv, USR anunţă că susţine revenirea la alegeri locale în două tururi de scrutin.

”USR susţine ferm schimbarea legii de organizare a alegerilor locale într-un singur tur şi revenirea la două tururi de scrutin, astfel încât primarii să fie cu adevărat reprezentativi pentru localităţile pe care le administrează”, mai precizează USR.

Candidatul Partidului Social Democrat, Mihail Genoiu, este noul primar al municipiului Craiova, el fiind votat, conform rezultatelor finale ale alegerilor locale parţiale de duminică, de 42,8 la sută dintre cetăţenii cu drept de vot care s-au prezentat la urne.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.