Delta Dunării a primit „oficial“ doar 8.103 turişti în lunile mai şi iunie, faţă de peste 38.000 turişti în perioada similară din 2021

Autor: Mirabela Tiron Postat la 25 iulie 2022 212 afişări

Delta Dunării, una din principalele destinaţii turistice interne, a atras în mod oficial doar 8.103 de turişti în lunile mai şi iunie, de aproape cinci ori mai puţin faţă de perioada similară a anului trecut, când unităţile de cazare raportau în total puţin peste 38.000 de turişti, arată datele de Administraţia Rezervaţiei Biosferei Delta Dunării din Tulcea (ARBDD).

Delta Dunării a primit „oficial“ doar 8.103 turişti în lunile mai şi iunie, faţă de peste 38.000 turişti în perioada similară din 2021

♦ Capacitatea de cazare pe judeţul Tulcea se ridică la 7.900 de locuri în hoteluri, vile, pensiuni.

Delta Dunării, una din principalele destinaţii turistice interne, a atras în mod oficial doar 8.103 de turişti în lunile mai şi iunie, de  aproape cinci ori mai puţin faţă de  perioada similară a anului trecut, când unităţile de cazare raportau în total puţin peste 38.000 de turişti, arată datele de Administraţia Rezervaţiei Biosferei Delta Dunării din Tulcea (ARBDD). Turiştii care se cazează la localnici nu se găsesc în aceste cifre, după cum precizează oficialii administraţiei.

„În luna iunie 2022, conform raportărilor primite până la acest moment din partea agenţilor economici autorizaţi care prestează activităţi de turism, au fost înregistraţi 2.296 de turişti, din care 2.256 de turişti români şi 40 de turişti străini iar în luna mai anul acesta 5.807 de turişti din care 3.484 tu­rişti români şi  2.323 turişti străini“, au transmis către ZF oficialii ARBDD. Spre comparaţie, în mai anul trecut erau înregistraţi 25.526 de turişti în Delta Dunării iar în iunie 12.832 de turişti.

Proprietarii de pensiuni din Delta Dunării spuneau că au avut doar câteva camere ocupate în iunie, după ce turiştii au anulat rezervările când a început războiul din Ucraina.

Mihaela Găină, manager al complexului turistic Cormoran din Delta Dunării, declara recent că se anunţă mai slab acest sezon de vară, mai puţin de jumătate din camere fiind ocupate în iunie.

Elena Prodan, administratorul mai multor pensiuni din Delta Dunării, susţinea că anul acesta nu se aşteaptă profit. La Casa Anica din Sulina nu am avut turişti în iunie iar la pensiunea Cuibul Cucului din Crişan  am o singură săptămână ocupată cu un grup de 22 de oameni în august, afirma ea.

„Menţionăm că în perimetrul Rezervaţiei Delta Dunării se  practică şi alte forme de turism (turism individual, pe cont propriu, turism de o zi, cazare la localnici)  şi care nu se desfăşoară prin intermediul  agenţilor economici autorizaţi, în structurile de cazare autorizate“, potrivit oficialilor ARBDD. Anul trecut administaţia a eliberat 118.000 permise de acces iar anul acesta până la finalul lunii iunie a eliberat doar circa 30.000 de premise de acces.

Delta Dunării este a treia cea mai mare deltă din Europa (dupa Delta Volgăi şi Delta Kuban) şi a 22-a delta din lume. Are o su­prafaţă de 580.000 de hectare (5.800 kilometri pătraţi), adică 2,5% din suprafaţa României (date de la Rezervaţia Biosferei Delta Dunării din Tulcea). Peste jumătate din suprafaţa Rezervaţiei Biosferei Delta Dunării a fost inclusă în lista Patrimoniului Mondial Cultural şi Natural în 1990.

În total, capacitatea de cazare pe judeţul Tulcea se ridică la 7.900 de locuri în hoteluri, vile, pensiuni din care 4.500 de locuri în Sulina, Sf. Gheorghe, Murighiol, Chilia Veche şi Crişan, potrivit ulltimelor date.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
turisti,
delta,
dunare,
oficiali,
perioada

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.