Delta ACM reabilitează Bulevardul Pipera-Tunari pentru aproape 15 milioane euro

Autor: Ioan Dornescu Postat la 14 octombrie 2014 64 afişări

Primăria Voluntari, judeţul Ilfov, a atribuit companiei de construcţii Delta ACM 93, deţinută de omul de afaceri Florea Diaconu, un contract în valoare de 65,3 milioane lei (14,8 milioane euro), cu TVA, pentru reabilitarea Bulevardului Pipera-Tunari.

"Lucrările constau în reabilitarea sistemului rutier existent şi aducerea la parametrii tehnici corespunzători categoriei tehnice, asigurându-se condiţii de confort şi siguranţă pentru circulaţia auto şi pietonală. Totodată, se va realiza şi reabilitarea reţelelor edilitare din amplasamentul investiţiei, respectiv reţelele de telecomunicaţii, reţeaua de apă şi canal, precum şi construirea unui descărcător de ape mari de suprafaţă care să asigure siguranţa barajului lacului de acumulare Roşia I, în ipoteza undei de viitură generate de debitul maxim de verificare sau a obturării tubulaturii golirii de fund, amenajări de trotuare, pasarele pietonale, reabilitarea iluminatului public", se arată în anunţul de atribuire al instituţiei.

Contractul, finanţat prin Programul Operaţional Regional, a fost adjudecat la începutul lunii septembrie, prin licitaţie deschisă.

Primăria Voluntari a primit opt oferte pentru acest proiect, din care au fost admise doar două.

Acordul, estimat iniţial la 68,3 milioane lei, a fost atribuit pentru 52,6 milioane lei, fără TVA.

Delta ACM este unul dintre cei mai mari constructori români. Compania, înfiinţată în 1993, a încheiat anul trecut cu afaceri de 544 milioane lei (123 milioane euro), având peste 1.500 de angajaţi.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
REABLITARE,
DRUM,
/actualitate/delta-acm-reabiliteaza-bulevardul-pipera-tunari-pentru-aproape-15-milioane-euro-13386023
13386023
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.