Deficitul bugetar a urcat la 1,2% din PIB după primele patru luni

Postat la 27 mai 2013 34 afişări

Deficitul bugetar a urcat de 4,19 miliarde de lei la finele lunii martie la 7,5 miliarde de lei (1,2% din PIB) după patru luni şi se menţine în limite care nu periclitează ţinta agreată cu partenerii internaţionali, potrivit Ministerului Finanţelor.

Deficitul bugetar a urcat la 1,2% din PIB după primele patru luni

 "În cursul lunii aprilie, ca urmare a plăţii anticipate a drepturilor salariale aferente lunii aprilie s-a înregistrat o creştere a deficitului, influenţă de circa 0,2 puncte procentuale, având caracter sezonier care se va recupera în luna mai. Astfel, în absenţa acestor plăţi anticipate, deficitul bugetar pe primele patru luni ar fi fost de 1% din PIB, faţă de 0,85% din PIB în perioada similară a anului 2012", notează instituţia.

În acest deficit este reflectată însă şi reîntregirea salariilor bugetarilor, indexarea pensiilor, returnarea contributiilor de asigurari sociale de sănătate pentru pensionari, majorarea salariului minim, precum şi reducerea arieratelor.

Bugetul pentru acest an fost construit pe o ţintă de deficit de 2,1% din PIB.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

/actualitate/deficitul-bugetar-a-urcat-la-1-2-din-pib-dupa-primele-patru-luni-10903972
10903972
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.