Deficitul balanţei de plăţi şi datoria externă au crescut în primele cinci luni ale anului

Postat la 16 iulie 2018 33 afişări

În perioada ianuarie - mai 2018 contul curent al balanţei de plăţi a înregistrat un deficit de 3,018 miliarde de euro, comparativ cu 2,606 miliarde de euro în perioada ianuarie - mai 2017, informează Banca Naţională a României (BNR).

Deficitul balanţei de plăţi şi datoria externă au crescut în primele cinci luni ale anului

În structură, balanţa bunurilor a consemnat un deficit mai mare cu 589 milioane euro, balanţa serviciilor a înregistrat un excedent mai mic cu 179 milioane euro, balanţa veniturilor primare a înregistrat un deficit mai redus cu 105 milioane euro, iar balanţa veniturilor secundare un excedent mai mare cu 251 milioane euro.

Investiţiile directe ale nerezidenţilor în România au însumat 1,72 miliarde de euro (comparativ cu 1,46 miliarde de euro în perioada ianuarie - mai 2017, din care participaţiile la capital (inclusiv profitul reinvestit net estimat) au însumat 2,208 miliarde de euro, iar creditele intragrup au înregistrat valoarea netă negativă de 488 de milioane de euro.

Citiţi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.