Declaraţii de neimaginat. Episcopul Chrysostomos de Dodoni: "Nu există viol fără consimţământ"

Autor: Andreea Tobias Postat la 02 septembrie 2022 58 afişări

Episcopul Chrysostomos de Dodoni a făcut comentarii de neimaginat într-o emisiune de la SKAI TV despre avort. Oficialul religios din Grecia a spus că "Nu există viol fără consimţământ".

Declaraţii de neimaginat. Episcopul Chrysostomos de Dodoni: "Nu există viol fără consimţământ"

Chrysostomos s-a declarat împotriva avortului, chiar dacă femeia a rămas însărcinată în urma unui viol.

"O femeie nu este violată fără să vrea", a spus el, potrivit Greek City Times.

Episcopul a adăugat că nu se poate face o arestare atunci când există un viol, fără a explica însă ce a vrut să spună prin această afirmaţie.

Toate bisericile din Grecia se vor pronunţa duminică împotriva avortului.

Duhovnicul a spus că Sfântul Sinod "ascultă societatea", că avortul este o crimă şi că "nu este posibil să se permită distrugerea unui bebeluş, un copil care atunci când este conceput a început deja să aibă viaţă".

„Când avem o rată atât de scăzută a natalităţii, este posibil să permitem distrugerea unui sugar, un copil care, atunci când a fost conceput, a început deja să aibă viaţă?”, a menţionat religiosul despre avorturi.

Întrebat dacă acest lucru ar trebui să se aplice şi în cazurile de viol, el a răspuns că „o femeie nu poate fi violată fără să vrea”.

La încercările jurnaliştilor de a-i explica ce înseamnă viol, el a menţionat: „Îţi dai seama că o femeie stă, este violată şi rămâne însărcinată? Este nevoie de participare”, potrivit Keep Talking Greece.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
episcop,
viol,

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.