Decizie istorică în Germania: Parlamentul a aprobat introducerea primului salariu minim

Postat la 03 iulie 2014 31 afişări

Camera inferioară a Parlamentului Germaniei, Bundestag, a aprobat joi introducerea primului salariu minim din istoria ţării, de 8,5 euro pe oră, nivel mai ridicat decât în Statele Unite şi Marea Britanie.

Decizie istorică în Germania: Parlamentul a aprobat introducerea primului salariu minim

 Creştin-democraţii cancelarului Angela Merkel au fost de acord cu introducerea salariului minim în cadrul acordului de coaliţie cu Partidul Social Democrat, transmite BBC.

Stabilirea nivelului minim de salarizare din Germania a revenit până acum sindicatelor şi patronatelor, statul german fiind în prezent unul dintre cele şapte state din Uniunea Europeană unde nu există un salariu minim la nivel naţional.

Salariul minim a făcut obiectul multor controverse în Germania, liderii de afaceri avertizând că efectul va fi un număr mai mic de locuri de muncă, sau transferarea activităţilor de producţie în alte ţări, unde costul forţei de muncă este mai scăzut. Criticii măsurii au mai avertizat că introducerea salariului minim va face Germania mai puţin competitivă.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

/actualitate/decizie-istorica-in-germania-parlamentul-a-aprobat-introducerea-primului-salariu-minim-12883418
12883418
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.