Decizie fără precedent luată de Regina Elisabeta a II-a a Marii Britanii. Se retrage din viaţa publică pentru cel puţin câteva luni

Postat la 11 mai 2020 292 afişări

Decizie fără precedent luată de Regina Elisabeta a II-a a Marii Britanii. Se retrage din viaţa publică pentru cel puţin câteva luni

Regina Elisabeta a II-a a Marii Britanii se retrage cel putin temporar din viaţa publică.

Aceasta va rămâne la reşedinţa de la Castelul Windsor alături de Prinţul Philip. Decizia a venit ca urmare a impactului epidemiei de coronavirus

Regina Elisabeta a II-a a Marii Britanii, aflată pe tronul Regatului Unit de 68 de ani, va rămâne la reşedinţa de la Castelul Windsor pe termen nedeterminat. Absenţa ei din viaţa publică va fi cea mai lungă de pe parcursul domniei de aproape 7 decenii.

Suverana în vârstă de 94 de ani s-a izolat alături de Prinţul Philip (99 de ani) la castelul Windsor, reşedinţă a familiei regale, şi va rămâne acolo o perioadă, până la trecerea riscului iscat de pandemia de coronvirus.

Presa britanică notează ca evenimentele din calendarul reginei, inclusiv o vizită de stat în Africa de Sud, ar putea fi anulate. Agenda sa a fost deja suspendată până în toamnă.

De asemenea, Palatul Buckingham va fi închis publicului pentru prima oară în ultimii 27 de ani, iar ceremonia de acordare a Ordinului Jartierei a fot anulată.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
marea britanie,
publicare

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.