Decizie de ultimă oră luată de Alexandru Rafila, pe care trebuie să o ştie toţi cetăţenii. De ce închide acesta centrele de testare şi unde se vor testa de acum românii

Postat la 21 februarie 2022 204 afişări

Decizie de ultimă oră luată de Alexandru Rafila, pe care trebuie să o ştie toţi cetăţenii. De ce închide acesta centrele de testare şi unde se vor testa de acum românii

Odată cu scăderea numărului de cazuri noi de COVID-19, centrele de testare vor începe să se închidă, iar majoritatea testelor pentru depistarea SARS-CoV-2 se vor face la medicul de familie, a spus, luni, ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila.

Întrebat, într-o conferinţă de presă, ce se va întâmpla cu centrele de testare când numărul de cazuri noi zilnice va scădea, ministrul Sănătăţii a spus că vor mai rămâne câteva, însă majoritatea testelor se vor face la medicul de familie.

„În momentul în care vom avea această situaţie, vă daţi seama că vor mai rămâne câteva centre de testare, dar marea majoritate a testărilor, în mod o evident, ar trebui realizată la medicii de familie care au, în momentul de faţă, instrumentele, inclusiv mecanismele financiare, pentru a realiza acest lucru”, a spus Rafila.

Medicii de familie pot face, însă, doar teste rapide. Alexandru Rafila a spus că în continuare spitalele vor îngriji pacienţi COVID-19, astfel încât centre de testare RT-PCR vor mai exista.

„Dacă vor exista solicitări care răspund definiţiei de caz se pot testa fie prin apelarea ambulanţei, fie prin prezentarea la spitalele care vor trata în continuare această categorie de pacienţi. Gândiţi-vă că în spitalele de boli infecţioase vor rămâne astfel de centre de testare (RT - PCR)”, a mai spus Alexandru Rafila.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
romani,
testare,
alexandru rafila

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.