Decizie a instanţei italiene: Darius Vâlcov va fi predat autorităţilor din România

Autor: Petru Mazilu Postat la 21 iulie 2023 44 afişări

Ministrul de Justiţie, Alina Gorghiu, a anunţat că Darius Vâlcov va fi predat autorităţilor din România în urma unei decizii a Curţii de Apel Napoli.

Decizie a instanţei italiene: Darius Vâlcov va fi predat autorităţilor din România

Hotărârea nu este definitivă. Aceasta poate fi atacată cu recurs în termen de 5 zile, la Curtea de Casaţie a Italiei.

„Tema extrădării cetăţenilor români în vederea executării pedepsei în România rămâne o prioritate pentru mine, în calitate de ministru al Justiţiei. Astăzi, 20 iulie, Curtea de Apel Napoli a dispus predarea lui Darius Vâlcov autorităţilor competente din România, în baza mandatului european de arestare emis la 03.05.2023, de către Tribunalul Bucureşti, pentru executarea pedepsei de 6 ani de închisoare”, a anunţat Gorghiu pe Facebook.

Vâlcov s-a predat autorităţilor italiene în 23 mai 2023, în Napoli. Instanţa italiană nu a dispus arestarea provizorie în vederea predării, Vâlcov fiind lăsat în libertate, sub supraveghere.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
vâlcov,
italia,

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.