Decizia MEN de a schimba examenele de BAC şi evaluare naţională. Deputaţii PNL solicită anularea testelor grilă. Turcan: Sunt note umflate

Postat la 01 noiembrie 2018 90 afişări

Prim-vicepreşedintele PNL, Raluca Turcan, îi solicită ministrului interimar al Educaţiei, Rovana Plumb, să anuleze modificările aduse subiectelor la Bacalaureat şi Evaluarea Naţională din cauză că acestea nu au fost dezbătute public.

Decizia MEN de a schimba examenele de BAC şi evaluare naţională. Deputaţii PNL solicită anularea testelor grilă. Turcan: Sunt note umflate

„Test grilă la evaluări înseamnă note umflate! Solicit în mod oficial dezbatere publică şi anularea deciziei de a aplica teste grilă la examenele din primăvara anului viitor! Ministerul Educaţiei provoacă haos, scandal şi îngrijorare în rândul elevilor, profesorilor şi al părinţilor. Propunerea de a introduce noi teste grilă la examenele de Bacalaureat şi Evaluare Naţională din 2019 este făcută fără nicio dezbatere publică, fără o fundamentare ştiinţifică şi fără un studiu de impact. În plus, nu este permis să schimbi modalitatea de examinare cu câteva luni înaintea evaluării”, a declarat prim-vicepreşedintele PNL, Raluca Turcan, potrivit unui comunicat de presă al partidului remis, joi, MEDIAFAX.

 

Aceasta acuză că ministrul Rovana Plumb manipulează intenţionat părinţii şi elevii, că testele grilă vor crea o discriminare elevilor foarte buni, iar munca profesorilor performanţi se va pierde în mulţimea de note mărite artificial.

 

Şi deputatul PNL Ovidiu Raeţchi i-a transmis ministrului Educaţiei, Rovana Plumb, o scrisoare deschisă prin care îi solicită să renunţe la aplicarea testelor grilă la evaluările naţionale, susţinând că aceasta „condamnă elevii la analfabetism funcţional”.

 

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
anulare,
pnl,
evaluare nationala,
raluca turcan

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.