Decese cauzate de febra hemoragică. Camerun interzice accesul din Guineea Ecuatorială

Autor: Andreea Tobias Postat la 10 februarie 2023 65 afişări

Camerun a impus restricţii la frontiera cu Guineea Ecuatorială în urma "mai multor decese inexplicabile" cauzate de o boală necunoscută care provoacă febră hemoragică.

Decese cauzate de febra hemoragică. Camerun interzice accesul din Guineea Ecuatorială

Restricţiile au fost impuse având în vedere "riscul ridicat” al acestei boli şi pentru a detecta şi a răspunde la orice caz într-un stadiu timpuriu", a declarat, vineri, ministrul sănătăţii, Malachie Manaouda, citat de Reuters.

Investigaţiile sunt în curs de desfăşurare, iar supravegherea epidemiologică a fost consolidată cu sprijinul experţilor Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS) şi al Centrului pentru controlul şi prevenirea bolilor din Atlanta.

"În stadiul actual... nu există niciun motiv de îngrijorare", a declarat Malachie.

Guineea Ecuatorială preciza, miercuri, într-un comunicat, că a înregistrat în ultimele săptămâni o "situaţie epidemiologică neobişnuită" în districtul Nsok Nsomo, provincia Kie-Ntem, care a provocat 9 decese într-un interval scurt de timp.

O comisie de criză înfiinţată de Ministerul Sănătăţii a raportat joi un al 10-lea deces.

O echipă a fost trimisă să izoleze persoanele care au avut contact cu bolnavii şi să ridice probe care au fost trimise la un laborator regional al OMS.

Camerun a declarat că aproximativ 20 de decese au fost înregistrate miercuri în satele din provincia Kie-Ntem din Guineea Ecuatorială, care se învecinează cu districtul Olamze din Camerun.

Simptomele "bolii neidentificate" au fost sângerări nazale, febră, dureri articulare şi alte afecţiuni care au provocat decesul în câteva ore.

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.