Decalajul tot mai mare între bogaţi şi săraci expune SUA la noi crize financiare

Postat la 14 octombrie 2011 9 afişări

Creşterea decalajului dintre americanii bogaţi şi cei săraci remodelează economia Statelor Unite, care devine tot mai vulnerabilă la crize financiare repetitive şi mai puţin capabilă să genereze o dezvoltare durabilă, comentează Bloomberg.

Această tendinţă de creştere a inechităţii, lăsată liberă în ultimele decenii, ar putea condamna Wall Street, timp de o generaţie, la profituri mediocre şi ar putea provoca chiar instabilitate socială, potrivit analiştilor şi directorilor din sectorul financiar. "Diferenţele de venituri din această ţară devin din ce în ce mai grave", a declarat James Chanos, preşedinte fondator al companiei Kynikos Associates din New York. El a arătat că tendinţa nu este o reţetă de creştere economică stabilă, atunci când bogaţii devin mai bogaţi iar toţi ceilalţi sunt lăsaţi în urmă. Din 1980, circa 5% din venitul naţional anual a trecut de la clasa de mijloc la familiile cele mai bogate.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
sua,
somaj,
saraci,
bogati,
criza
/actualitate/decalajul-tot-mai-mare-intre-bogati-si-saraci-expune-sua-la-noi-crize-financiare-8865071
8865071
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.