De la „Rai” la „Faliment” şi „Iad SRL”, denumirile TRĂSNITE ale firmelor româneşti

Postat la 01 aprilie 2019 37 afişări

Dincolo de modul în care reuşesc să se descurce în business, unii cu succes, alţii mai greu, există un capitol la care, cu siguranţă, antreprenorii români stau foarte bine: cartea de vizită, pentru că printre cele peste 600.000 de firme există tot felul de nume mai mult sau mai puţin trăsnite.

De la „Rai” la „Faliment” şi „Iad SRL”, denumirile TRĂSNITE ale firmelor româneşti

Din datele statistice ONRC, analizate de compania de consultanţă KeysFin, pare că nu există antreprenor care să nu aspire la ideea de a-şi trece în denumirea firmei un "internaţional", un "business", "impex", "management" sau "consulting".

Dincolo de acestea, apar şi "Simplu şi eficient SRL" sau "Sigur că da SRL", cu o nuanţă pozitivă, dar şi "Vodoo Solutions" sau "Ultimul Neuron SRL".

 

Verificarea temeinică a afacerii este valabilă, bineînţeles, în cazul tuturor companiilor, inclusiv a celor care poartă denumiri precum "Toate Bune SRL”’. Asta pentru că, dincolo de faţadă, în spate se pot ascunde balauri (vezi cazul Balaurul SRL), zmei (Zmeul Zmeilor SRL) sau, de ce nu, un Făt-Frumos (Fat Frumos SRL). Din lumea reală vin Varanul SRL sau Cormoran SRL.

 

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
firme,
denumire,
faliment,
antreprenori

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.