De ce se închid magazinele la ora 18, de fapt. Explicaţia lui Arafat

Autor: Gabriel Pecheanu Postat la 29 martie 2021 317 afişări

De ce se închid magazinele la ora 18, de fapt. Explicaţia lui Arafat

Închiderea magazinelor la ora 18.00 este o măsură corelată cu interdicţia circulaţiei după ora 20.00, ca oamenii să poată ajunge acasă, explică şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, Raed Arafat.

„Creşterea este lentă, nu este rapidă, dar totuşi este o creştere. De alaltăieri creşteri de 0,1, de 0,2 au fost în 32 de judeţe. Asta ne atenţionează că situaţia nu este stabilă. De asta s-au luat unele măsuri, chiar mai uşoare decât în altre ţări, care ne permit să controlăm situaţia şi să meargă mai bine şi campania de vaccinare”, spune şeful DSU, Raed Arafat.

El explică de ce s-a luat decizia închiderii magazinelor la ora 18.00 la o rată de peste 7,5 la mie.

„Au fost discuţii (în şedinţa conducerii PNL - n.r.). (...) La magazin toată lumea merge. Dacă le lăsăm deschise până la ora 24, lumea tot va merge. Regula magazinului a fost corelată cu regula interdicţiei circulaţiei. Dacă circulaţia se interzice la ora 20.00, atunci cu două ore înainte magazinele se opresc ca să poată ajunge oamenii să poată ajunge acasă”, spune Raed Arafat.

De asemenea, el spune că o altă măsură benefică ar fi decalarea programului de lucru.

Magazinele se închid la ora 18.00 şi intră în vigoare restricţii de circulaţie pentru toată populaţia începând cu ora 20.00, în localităţile unde rata de incidenţă este de peste 7,5 la mie,

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
raed arafat,
magazine,
restricţii

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.