De ce interzic americanii substanţe întâlnite în apoape toate săpunurile şi gelurile de duş

Postat la 06 septembrie 2016 445 afişări

De ce interzic americanii substanţe întâlnite în apoape toate săpunurile şi gelurile de duş

Lista pe care au întocmit-o americanii de la Administraţia pentru Alimente şi Medicamente (Food and Drug Administration) conţine 19 substanţe care se regăsesc în aproape toate săpunurile antibacteriene şi gelurile de duş. Lista a fost publicată vineri, relatează Washinghton Post. De asemeni, FDA a declarat că aceste produse nu sunt mai eficiente decât folosirea apei şi a săpunurilor obişnuite pentru a preveni îmbolnăvirile.

Între cele 19 ingrediente se află şi cele mai des întâlnite - triclosan and triclocarban – din săpunurile lichide, solide şi alte produse de igienă personală. În acest context, producătorii au la dispoziţie un an pentru a renunţa la folosirea substanţelor aflate pe listă, a anunţat FDA.

“Consumatorii pot avea impresia că săpunurile antibacteriene sunt mai eficiente, dar nu există nicio dovadă ştiinţifică în acest sens,” a declarat Janet Woodcock, director al centrului de cercetare şi de evaluare a medicamentelor, în cadrul FDA.

Theresa Michele, director al diviziei de medicamente eliberate fără reţetă a declarat că în rândul celor mai bine de 2.000 de produse antibacteriene de pe piaţă, “o vastă majoritate” conţine cel puţin una din substanţele care vor fi interzise în viitorul apropiat.

Reprezentanţi ai industriei producătoare au declarat că “FDA se află în posesia informaţiilor care confirmă faptul că aceste produse sunt eficiente şi sigure de folosit.” Pe de altă parte, oficialii FDA susţin că informaţiile nu sunt convingătoare.

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.