De ce au crescut vânzările de uşi de garaj MCA au crescut cu 42%?

Autor: Ioana Mihai Postat la 16 noiembrie 2011 34 afişări

MCA, producător de uşi secţionale, de garaj şi industriale din România, apreciază că în primele nouă luni ale anului piaţa de profil a crescut cu 5%, în volum, pe fondul unor uşoare scăderi de preţ. Până la sfârşitul anului se vor vinde în România aproximativ 16.000 de uşi secţionale, în creştere cu 7,5% comparativ cu cele 15.000 vândute în anul 2010, estimează producătorul, însă chiar în acest scenariu, valoarea pieţei uşilor secţionale se va menţine la acelaşi nivel ca şi anul trecut - 12 milioane de euro.

Compania însă şi-a crescut în primele nouă luni ale acestui an vânzările cu 42%, până la nivelul de 3.200 de unităţi. Ca valoare, creşterea a fost de 46% în perioada analizată. Motorul este reprezentat de creşterea cotei de piaţă în România, "în acest an, mai mulţi distribuitori ai concurenţei au ales să lucreze cu noi", spun reprezentanţii MCA. Compania este prezentă în toată ţara, cu o reţea peste 1.000 de colaboratori.

Cea mai bună zonă pentru business rămâne Bucureştiul, cu 25 de procente, urmat îndeaproape de Braşov, Iaşi, Constanţa, Arad şi Cluj. Pentru finele anului, MCA ţinteşte o cotă de piaţă de 32%.

Uşile secţionale rezidenţiale şi industriale au un aport de 60% la cifra de afaceri totală a MCA, în timp ce rulorurile şi uşile antifoc acoperă diferenţa.

Potrivit datelor INSSE, în primele nouă luni, la lucrările de reparaţii capitale şi la lucrările de întreţinere şi reparaţii curente s-au înregistrat creşteri cu 11,5%, respectiv cu 0,7%, evoluţie care a adus un aport pozitiv businessului MCA.

90% din uşile vândute de producător în perioada ianuarie-septembrie au fost destinate clădirilor noi, iar 10% au fost achiziţionate pentru lucrări de reparaţii şi renovări.

Grupul de firme MCA a realizat o cifră de afaceri consolidată de 6,5 milioane de euro în anul 2010, iar până la finele lui 2011 MCA si-a bugetat o cifră de afaceri de 10 mil. euro.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
vânzări,
garaj,
MCA
/actualitate/de-ce-au-crescut-vanzarile-de-usi-de-garaj-mca-au-crescut-cu-42-8980894
8980894
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.