De ce ar vrea ministrul Apararii un nou Air Force Unu pentru presedintele Romaniei

Postat la 12 aprilie 2010 14 afişări

Tragedia aviatica care a inlacrimat si "decapitat" politic Polonia a readus in discutie, la Bucuresti, securitatea propriilor oficiali de rang inalt. Batranul "Carpati", asa cum este denumita aeronava prezidentiala tip Boeing 707 ce dateaza din 1974, ar putea fi cat de curand lasat la vatra.

Cel putin asa spune ministrul Apararii, Gabriel Oprea, intr-o declaratie pentru "Gandul ". "Din punctul de vedere al securitatii cea mai mare problema este faptul ca in anii '70 astfel de aeronave (Boeing 707-n.r.) nu erau prevazute cu dispozitive antitero, precum cele de evitare a rachetelor. Din aceasta perspectiva, se impune ca Romania - ca stat de drept, dar si ca stat membru NATO - sa aiba o aeronava prezidentiala moderna si capabila sa asigure un nivel corespunzator de securitate", a explicat seful de la Aparare, pentru " Gandul". Mai mult, Oprea se arata oricand dispus sa puna pe tapet cumpararea unor avioane moderne. "Sunt adeptul repunerii in discutie in cadrul CSAT a achizitionarii unei astfel de aeronave prezidentiale, in contextul in care este vorba de siguranta nationala a Romaniei", ne-a mai declarat ministrul Apararii.

Cititi mai multe pe www.gandul.info

Urmărește Business Magazin

/actualitate/de-ce-ar-vrea-ministrul-apararii-un-nou-air-force-unu-pentru-presedintele-romaniei-5875314
5875314
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.