De ce a decis cea mai mare companie din România să investească în primul spital privat de oncologie pediatrică din ţară

Autor: Bogdan Angheluţă Postat la 24 martie 2019 166 afişări

Proiectul prin care OMV Petrom a investit 10 milioane de euro în construcţia primului spital privat de oncologie pediatrică din România a apărut în catalogul „Cele mai responsabile companii din România”, realizat de Business MAGAZIN.

De ce a decis cea mai mare companie din România să investească în primul spital privat de oncologie pediatrică din ţară

Motivaţie

Se estimează că în România sunt 5.000 de copii bolnavi de cancer şi în fiecare an alţi 500 de copii sunt diagnosticaţi cu această boală. Mai mult de jumătate dintre aceştia sunt trataţi în Bucureşti, în cele două centre existente (Marie Curie şi IOB), care nu pot răspunde în totalitate nevoilor. OMV Petrom a sponsorizat cu 10 milioane de euro proiectul Asociaţiei Dăruieşte Viaţă pentru construcţia primului spital de oncologie şi radioterapie pediatrică din România.

Descrierea proiectului

Spitalul de oncologie şi radioterapie pediatrică va fi primul spital specializat în oncologie pediatrică din România şi va funcţiona în incinta spitalului Marie Curie din Bucureşti. Pacienţii vor avea acces la toate specialităţile pediatrice necesare pentru tratarea holistică a copiilor bolnavi de cancer (chirurgie, ortopedie, cardiologie, neurochirurgie, ORL etc). Noul spital va putea asigura tratarea, în fiecare an, a peste 300 de copii cu cancer, dar şi efectuarea a peste 9.600 de intervenţii chirurgicale oncologice şi nononcologice.

Din cele 10 milioane de euro, 5 milioane de euro vor fi utilizate pentru achiziţia de echipamente medicale necesare pentru diagnosticarea şi tratarea cancerului la copii: un aparat de radioterapie, un aparat CT (computer tomograf) şi echipamente pentru blocul operator precum şi pentru trainingul personalului medical şi auxiliar al spitalului. Restul de 5 milioane de euro vor fi utilizate pentru lucrări de instalaţii sanitare şi electrice şi amenajări interioare.

Anul trecut, în staţiile OMV şi Petrom din ţară s-au strâns peste 50.000 de euro prin donaţiile de la clienţi. Campania va continua şi în următorii doi ani, astfel încât orice client al staţiilor OMV şi Petrom să poată contribui în continuare la finalizarea spitalului. OMV Petrom a integrat în strategia sa de business principiile responsabilităţii corporatiste. Începând din 2007, compania a alocat aproximativ 54,5 milioane euro pentru dezvoltarea comunităţilor din România, concentrându-se pe protecţia mediului, educaţie, sănătate şi dezvoltare locală.

Rezultate

Asociaţia Dăruieşte Viaţă a demarat în 2017 proiectul de construcţie a spitalului, bazându-se pe fonduri private (donaţii de la persoane fizice şi companii). În 2018, au început lucrările de construcţie. Proiectul va continua cu partea de instalaţii, design interior, precum şi cu achiziţia de echipamente speciale şi pregătirea personalului.

Spitalul va avea 6 etaje şi o suprafaţă totală de 12.000 de metri pătraţi, cu un nou bloc operator, 7 săli de operaţii, secţii de chirurgie, neurochirurgie, oncologie, hemato-oncologie şi terapie intensivă. Asociaţia Dăruieşte Viaţă şi-a propus ca spitalul să fie dat în folosinţă în 2020. El va funcţiona ca spital public, în cadrul spitalului Marie Curie, dar după proceduri medicale şi de management specifice unităţilor similare din Occident.


Cifră de afaceri netă în anul 2018

22,5 mld. lei

Număr de angajaţi

13.000

Profit în anul 2018

4 mld. lei

Valoarea investiţiei

10 mil. euro

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.