David Benioff şi D.B. Weiss, creatorii „Urzeala Tronurilor/ Game of Thrones”, renunţă la viitoarea trilogie „Star Wars”

Autor: Ana Obretin Postat la 29 octombrie 2019 74 afişări

David Benioff şi D. B. Weiss, creatorii serialului "Urzeala Tronurilor/ Game of Thrones", s-au retras din proiectul viitoarei trilogii "Star Wars/Războiul Stelelor", programată să fie lansată în 2022, relatează BBC.

Recent, cei doi au încheiat un contract de exclusivitate cu compania Netflix, iar, potrivit unui comunicat publicat de platforma specializată Deadline, cei doi nu ar fi putut să se ocupe de ambele proiecte.

Benioff şi Weiss au adăugat că se simt extrem de încântaţi de "faptul că au putut să vorbească despre «Star Wars»" cu creatorul francizei, George Lucas.

"Ne place «Star Wars». Când George Lucas a creat-o, ne-a creat şi pe noi", au mai spus cei doi.

Preşedintele companiei Lucasfilm, Kathleen Kennedy, a declarat la rândul său că Benioff şi Weiss sunt bineveniţi în viitor, aceştia fiind nişte "povestitori incredibili".

Potrivit unui comunicat al companiei Disney, publicat în luna mai, acţiunea noii trilogii va fi separată de saga Skywalker, care se va încheia o dată cu pelicula "Star Wars: The Rise of Skywalker", ce va fi lansată în 20 decembrie.

Filmele din noua trilogie sunt programate pentru lansare în 2022, 2024, respectiv 2026.

Franciza "Star Wars/Războiul stelelor" a devenit un veritabil fenomen cultural, iar personaje precum Luke Skywalker, Prinţesa Leia şi Darth Vader şi fraze precum "May the force be with you" ("Forţa fie cu tine") au intrat în cultura pop. Franciza "Star Wars", creată de George Lucas, a avut încasări totale de peste 4,4 miliarde de dolari în box office-ul mondial, de la lansarea pe marile ecrane a primului film din serie, în anul 1977.

Benioff şi Weiss sunt creatorii serialului fenomen "Game of Thrones", al cărui episod final a fost difuzat la începutul lunii mai şi a stabilit un record de audienţă. "Game of Thrones" a primit de-a lungul timpului foarte multe premii, inclusiv 47 de Primetime Emmy, cinci trofee din partea Sindicatului actorilor americani şi un Peabody Award.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
BENIOFF,
WEISS,
STAR WARS

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.