Datele a un miliard de utilizatori Yahoo au fost afectate de un atac cibernetic

Postat la 15 decembrie 2016 3470 afişări

Datele a un miliard de utilizatori Yahoo au fost afectate de un atac cibernetic

Datele a aproximativ un miliard de utilizatori de conturi online Yahoo au fost afectate de un atac cibernetic, a anunţat miercuri seară (joi dimineaţă, ora României) compania americană, conform cotidianului The Telegraph.

Atacul cibernetic a fost comis în august 2013, dar a fost depistat abia anul acesta, după ce servicii de securitate americane au furnizat companiei Yahoo date furate de o terţă parte.

Hackerii au reuşit să sustragă nume de utilizatori, adrese de email, numere de telefon, date de naştere, dar şi parole de acces şi răspunsuri la întrebări de securitate, a transmis Yahoo, care susţine că nu au fost sustrase informaţii despre conturi bancare.

Sunt afectate circa un miliard de conturi online, practic aproape ale tuturor utilizatorilor Yahoo.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.